Slitagevarnare inristat på däcket

Det finns lag på att däck ska ha ett vinst mönsterdjup. På sommardäck gäller 1,6 mm och på vinterdäck gäller 3 mm. Dessa lagar finns för din egen säkerhet så det gäller att hålla koll på mönsterdjupet på däcket. Många tillverkare har en inbyggd slitagevarnare i sina däck som du kan titta på.

Slitagevarnare på hakkapeliitta 8

På däck så som hakkapeliitta 8 finns en inbyggd slitagevarnare i de flesta dimensioner. Dock inte alla. Litet större däck som många personer med en suv köper har det inbyggt. På däckets mellanribba finns siffror inbyggt som visar hur många mm det är kvar av däcket. Väldigt enkelt och lämpligt för dig!

Riskera inte att åka med för dåligt mönsterdjup för din egen skull. Det är viktigt att ha tillräckligt många mm däck kvar. Med mycket gummi får du bra fäste på vägen vilket alltid är viktigt. I vinterväglag är det ännu viktigare. Det hjälper dig dessutom att bromsa i tid vid behov.

Hakkapeliitta 8 visar enkelt mönsterdjupet

Om du vill göra saker och ting väldigt enkelt för dig själv när det gäller mönsterdjup kan du välja däcken hakkapeliitta 8. Istället för att behöva ta med dig en linjal ut och mäta kan du enkelt läsa av siffrorna. När det börjar närma sig slutet vet du att det är dags att beställa nya däck för att bibehålla säkerheten efter vägen.

Slitagevarnare för din säkerhet

Däcken hakkapeliitta 8 erbjuder en mycket smart och enkel lösning på den klassiska frågan om mönsterdjup. På mellanribban på de flesta av deras däck står siffror. Allt eftersom däcken slits så kommer siffrorna att bli lägre och lägre – detta i och med att mönsterdjupet minskar allt eftersom. Hakkapeliitta 8 har många fördelar och gör bilägandet lite lättare för dig hela vägen.