Nokian Tyres är det finska däckföretaget som med sin kunskap och specialkompetens är specialiserad på vårt nordiska klimat. De tillverkar vinter- och sommardäck, däck till SUV, däck till skogsmaskiner och skogstraktorer, lastbilsdäck, däck till bussar och även industrimaskiner. Nokians mest kända däck till namnet är deras storsäljare Hakkapelitta som kommer i nya och förbättrade modeller hela tiden.

Nokian står för nogrannhet

Kvalitetsdäck är mer än bara gummi. Det är en produkt framtagen från massor av tester och noggrann tillverkning. Nokian däck vill ge folket ett pålitligt däck men det kräver mycket av dem. Kompetensen har de och vidareutvecklar den hela tiden. De använder bara råvaror av hög kvalitet. De hastar inte fram sina nya däck utan det kan ta 2-4 år innan nya däck lanseras.

Bilens viktigaste säkerhetsutrustning

Däcken är bilens viktigaste säkerhetsutrustning. Allt hänger på däcken när du kör. Kort bromssträcka och bra väggrepp är de stora egenskaperna som påverkar alla delar av bilkörning. Även för komforten spelar däcken stor roll både för ljudvolym i kupén och för körupplevelsen. Det är viktigt att du sköter om dina däck så de behåller sina goda egenskaper under sin livstid och du kan känna dig trygg på vägarna.

Nokian erbjuder sina kunder en garanti som de kallar Hakkaskydd som innebär att om ditt Nokian Hakka eller Nokian Hakkapeliitta däck går sönder så att det inte går att laga så får du ett helt nytt däck utan någon kostnad. Hakkaskyddet är helt gratis vilket gör ditt däckköp ännu tryggare. Nokian vill hålla sina kunder säkra i trafiken och nöjda hela tiden så det ingår även vägassistans i Hakkaskyddet liksom ett nöjdhetslöfte som ger dig nya däck eller pengarna tillbaka om du inte är nöjd efter 14 dagar.

Världsrekord och testframgångar

Nokian har tagit flera världsrekord med sina däck så som hastighetsrekord på is för både vanlig och elbil, bilkörning på två hjul och hastighetsrekord för traktorer. Företaget har rönt stora framgångar i massor av tester i många år i flera länder. Vilka vill du ska ansvara för ytan som håller din bil fast på vägen? Det handlar om en liten yta med massor av egenskaper som Nokian däck har järnkoll på. Ett företag att lita på!